Friday, August 19, 2016

Minggu 35...

Ikutkan banyak nak update.. tapi perasaan malas menguasai diri..hua hua huaa...

Overall masih macam biasa pergi rutin check up... BSP sepatutnya semalam adalah yang terakhir sebelum bersalin. Tapiiii....

Bacaan kedua pukul 10 pagi tu kantoi sudah...maka kena la repeat balik ujian ni seminggu lagi..

Tu laa...saya ni memang pandai cari penyakit...dah tau hari ujian gi makan nestum buat apa...owhhh...

Barang ke hospital pun tak packing lagi...kali ni tak beria macam anak first dulu.

Dah tau mana yg benar-benar perlu dibawa...hehehe

Hujung bulan ni last keje sebelum cuti panjang. Ambik cuti tanpa gaji 2 bulan. Maknanya takde la dapat gaji dalam pantang nanti.

Sebab, saya tak pasti akan kembali masuk kerja atau tak. So kalo bos bayar gaji dalam pantang, mesti la dia expect kita akan kembali bekerja kan. Tapi saya masih berbelah bagi hati ni. So, dalam pantang nanti la saya fikirkan dan buat keputusan sebenar-benarnya.

Semuanya bergantung pada keadaan..saya pun masalahnya tak percaya ngan pengasuh...dan lagi hati dah tawar nak kerja kat situ...banyak halnya..

Tapi dalam masa yg sama kewangan keluarga kami belum stabil lagi...so...itu yg dalam dilemma tu...huhuhu...

Entahla...dok harap perkara yg baik-baik je la sekarang ni..

Tapi yg peliknya, sekarang ni saya ada rasa takut sangat nak bersalin...emm.. ye la kan...kita dah ada pengalaman..

Dulu masa Ilman, saya tak tau apa apa walaupun banyak membaca tentang situasi bersalin tu..means tau, tapi belum merasainya...so masa tu kira redha je la apa doc n nurse nak buat.

Sekarang bila dah tau prosesnya...serius saya rasa menggigil lak badan huhuhu

K laa...nanti sambung cite lagi..daaa....