Sunday, July 31, 2016

Raya 2016







Masih berbaki lebih kurang 6 hari bulan Syawal 2016 ni...

Selamat Hari Raya semua...

Tak banyak gambar dari kamera. Yang dari phone malas pulak nak transfer huhu...dah pukul 1.55 pagi daa...baru dapat nak update blog ni...

Pic akhir tu dengan Syam, uihh bertahun tak jumpa. Kebetulan nak pergi Alor Gajah lawat adik ipar berpantang kat rumah mertua dia, lalu rumah mak Syam ni, tu yang dapat jumpa. Miss u bebeh...teringat kenangan sama-sama kerja PPH dulu ek...

Tempahan Coklat Raya 2016




Alhamdulillah...tahun ni memang saya tak larat sebab masa bulan puasa tu saya baru 6 bulan mengandung, tapi belakang badan dan pinggang saya dah start sakit-sakit macam la dah trimester akhir...

Jadi saya senyap aje la takde nak war warkan macam tahun lepas saya ni ada ambil tempahan coklat.

Tapi entah macam mana, tiba-tiba ada jugak order masuk dari customer tahun lepas. Hehehe...jadi saya siapkan jugak tempahan diorang walaupun tak banyak. Sebanyak 16 bekas 50 biji coklat setiap satu.

Jadi le... =D

Wednesday, July 27, 2016

Dah 32 Minggu- Cepatnya Masa Berlalu...

Assalamualaikum...selamat sejahtera pembaca sekalian...

Hehehe...lama kan i menghilangkan diri...

Tak...ada je di sini...cuma tak sempat nak mengupdate blog ni..

Nak bukak komputer tu malas na lak rasanya nak tekan suis tu...haihhh...

Nak update pakai phone mmg tak la kan...dok la tersalah taip...tak pandai sgt guna touch screen...ke jari ni dah mengembang...tu yg dok salah tekan huruf memanjang huhuhu

Perkembangan terkini...saya dah 32 minggu peknen anak kedua ni...Tapi kesian dia...hari tu saya kena refer ke hosptal sbb heartbeat baby tak stabil...tapi check itu, check ini...Alhamdulillah dah oke balik...

Rasanya sebab saya terlalu penat dan stress kot...maaf baby...mummy akan cuba ubah apa-apa yg perlu supaya baby sihat...

Hb pulak semestinya masih low...9.4 setakat ini...tu yg cepat letih tu...lagi pulak kita ni bekerja, dan anak sulung si Ilman baru setahun 5 bulan.

Anak baru setahun lebih, jadi biasa la kita akan letih sikit, sebab dia kecik lagi, makan kena suap, kena mandikan, masih menyusu badan, tidur pun kena dodoikan...normal la tu kita tak cukup tidur..

Mungkin sebab tu kita disarankan mengandung lepas anak berusia 2 tahun. Tapi macam saya ni,Alhamdulillah dapat rezeki awal. Ye la kan, dah 36 pun, nak tunggu apa lagi...Allah bagi kita terima...syukur..

Lain-lain hal macam biasa buat BSP (memang saya tak akan dapat cuti time BSP) huhuhu, check up 2 kali seminggu, dan sekarang dah rasa sakit bahagian bawah. Kepala baby dah di bawah pun..

Tapi doa banyak-banyak jgn lahir awal, riso kalo tak cukup bulan..bertahan ye nak...biar lahir 39 atau 40 minggu nanti..hehehe

Nanti saya update pasal tempahan coklat ye..lum sempat taruk gambar kat sini...tak banyak pun tempahan raya hari tu...cuma dari customer lama je..ok la tu...rezeki jugak kan..

K nanti saya update lagi..Daa =D