Tuesday, November 24, 2015

Hakikat Hujan

Image result for rain

Musim hujan...

Saya suka...

Saya resah kalau hujan lama tak turun..

Hujan itu rahmat. Hujan yang beri kita air. Menumbuhkan tumbuh-tumbuhan.

Can't imagine kalau lama tak hujan. Seminggu pun dah rasa berdebu dan berjerebu udara ni.

Saya paling takut...kalau tak ada air. Serius saya manusia yang rasa2 susah nak survive kalau tak ada air. Terpikir nanti baju tak basuh, tak mandi, nak uruskan anak, nak masak air...macam2 kan..Air kena catu 2 hari pun saya dah rasa nak pengsan...

Dokumentari di tv yg saya tonton baru-baru ni...kesusahan mendapatkan air bersih di Afrika, China...dan beberapa tempat lagi di dunia...sampai tahap berjalan 2km untuk angkut air yg berlumpur untuk kegunaan harian...

Beratnya dugaan mereka...

Tak payah tengok jauh2...di negara kita pun sebenarnya masih ada yang hadapi masalah air ni..

Jadi saya suka hujan. Banjir? Itu manusia yang silap tadbir alam. Ratakan bukit, longkang tersumbat...

Taklah...saya bukan anti pembangunan...

Saya cuma percaya ada caranya untuk lakukan sesuatu..tanpa merosakkan alam sekitar...

Saturday, November 21, 2015

Tempahan Coklat


Tempahan dari classmate Sabrina- 5 Coklat Oreo



Tempahan dari Abg Nua- nak bagi staff di ofis- 5 box coklat 4pcs- layer white choc n milk choc



Repeat order dari Kak Mawar. Kali ni 50 box 4 pcs coklat. Layer white choc n milk choc.
Tempahan ni untuk Shafini bagi kat kawan2 sekelas dan dorm di Sek Men Teknik Bukit Piatu, Melaka. Good luck untuk SPM ye...

-Terima kasih-


Sunday, November 1, 2015

Tempahan Coklat 4pcs



Tempahan untuk birthday Sabrina ke 15 tahun.
Coklat 4 biji dalam clear box - 40 box.
2 layer, coklat putih dan coklat biasa.

Happy Birthday Bena!....


Rindu Saya?






Saya dah 9 bulan. Setakat merangkak tu memang saya terror lah. Gigi bahagian bawah dah tumbuh 2 batang. Tumbuh separuh. Gatal gusi saya. Tu pasal saya suka menggigit sekarang.

Ni gambar masa saya 8 bulan. Sekarang saya baru elok demam tapi selsema ada lagi sikit sikit. Doakan saya cepat sembuh :)