Monday, July 27, 2015

Dah Lebih 4 Tahun Rupanya

Sedar tak sedar, dah 4 tahun setengah blog ni wujud. Mula2 start buat blog ni, niat saya semata-mata nak berkongsi artikel atau tips dan panduan dari majalah/suratkhabar. Sebab saya memang sangat suka membaca dan masa tu rezeki lebih, macam2 majalah dapat beli. 

Sekarang, tau2 harga majalah dah mahal. Dan sekarang memang saya dah kurang kuasa membeli, tak macam dulu. Tapi niat di hati tak berubah, nak jugak kongsi apa yang patut dengan kengkawan semua. Jadi secara automatik kebelakangan ni banyak coretan saya yang lebih kepada pengalaman.

Apa yang saya tulis berdasarkan apa yang saya lalui, kalau ada yang bermanfaat Alhamdulillah, ada gak serba sikit dapat tolong sesiapa yang dalam kemusykilan, kalau menda-menda merepek tu, hehehe jangan le ikut ye...jadikan sempadan sudah...dan lagi satu pengalaman ni subjective, contoh review produk, mungkin pada saya menjadi saya pakai, mungkin pada kengkawan tidak...jadi jangan le salahkan saya ye huhuhu

Insya Allah saya akan terus menulis..untuk kenangan diri sendiri jugak, untuk Ilman baca bila dia dah besar...dan jugak untuk kengkawan semua...

Salam sayang untuk semua =D


Tuesday, July 21, 2015

Coklat Telur


Coklat bentuk telur.

Dibalut dengan aluminium foil. Warna pembalut ikut pilihan anda (Silver/Emas/ Merah/ Biru)

Sesuai sebagai doorgift atau diletak di bunga telur menggantikan telur rebus.

Harga : RM1.50 sebiji.



Perbandingan saiz coklat telur dengan telur ayam sebenar


Diletakkan di bunga telur


Boleh diletakkan dalam  bekas doorgift pilihan anda.

ILMAN - di Hari Raya








ILMAN - 5 bulan setengah







Sunday, July 12, 2015

Tempahan Coklat Raya


Quick update - disebabkan tak promosi betul2 pun, so ada sikit2 order ni Alhamdulillah.

2 bekas coklat warna warni pelbagai bentuk- tempahan staff MOA Putrajaya

12 bekas 50 pcs
Kak Azi - 2 bekas coklat bubble rice
Linda 5 bekas coklat bubble rice, 5 bekas coklat warna warni


Coklat 50 pcs 
Shima-2 bekas coklat bubble rice
Alang Sabah- 1 bekas coklat bubble rice, 1 bekas coklat warna warni
Cik Nor - 1 bekas coklat warna warni
Iza- 2 bekas coklat warna warni
Nurul- 1 bekas coklat warna warni


Coklat 35 pcs
5 bekas tempahan dari Puan Cikgu dari Salak Tinggi


Lagi order dari Kak Azi dan Linda adiknya- 5 bekas 50pcs
coklat warna warni

Thanks to u all...SELAMAT HARI RAYA semua...MAAF ZAHIR DAN BATIN

p/s : walaupun namanya coklat raya, tapi tempahan diterima sepanjang tahun. Boleh order bila2 masa.