Sunday, May 31, 2015

Tuesday, May 19, 2015

Horlicks Coklat- Sedapnya..

Korang dah rasa lum horlicks coklat? Sedap ek. Saya rasa lagi sedap dari milo. Kisahnya masa mengandung hari tu kan saya berhenti minum horlicks sebab kantoi gula tinggi. Mana taknya bancuh dengan susu pekat manis tu haha

Tapi lepas je BSP yng terakhir, lebih kurang 3 minggu lebih sebelum bersalin, saya pun bantai minum balik horlicks ni. Kali ni saya beli yang perisa coklat. Dan kali ni saya bancuh dengan air panas je, takde taruk susu ke gula ke. Dan memang sedap pada tekak saya ni, tak macam horlicks original yang kalo tak taruk susu rasa tak best. Saya suka minum horlicks sebab kalsium tinggi dan....kenyang bila minum.

Dalam pantang pun minum gak 2 kali sehari. Ye...masa tu susu badan punya la banyak. Rasanya sebab minum horlicks ni la. Sampai menitik-nitik. Tapi bukannya terus ada susu badan tu. Dalam 3 hari pertama tu, sikit je susunya. Tapi terus bagi dan terus pam. Tu yang susu jadi banyak tu sebab badan kita ni kan bila banyak demand, banyak le supply. Campur minum menda ni, laagi le banyak.

Tapi sekarang tak banyak dah. Dah jarang beli. Lagipun Ilman dah campur minum susu formula. Malam je la dia nenen. Tapi kena gak top up ngan susu botol. Siang masa kerja tak dapat nak pam. Memang sakit gak la bila bengkak. Tu yang balik umah mandi cepat2 pastu terus bagi Ilman nenen. Sebelum pergi kerja pun bagi dia nenen dulu nak kosongkan.

Oh ye sebut pasal pam susu ni, yang saya beli brand Disney tu memang betul2 berguna. Manual memang lenguh sikit. Sikit je la. Tapi best sebab saiz dia kecik, nak bawak gi mana2 senang nak sumbat dalam beg. Harga pun berpatutan tak silap sekitar RM80.

Apasal tetiba je cite pasal horlicks ni eh? Saja je....err tetiba rasa nak beli balik...tunggu stok vico kat umah ni habis dulu...huhuhu... 

Sunday, May 17, 2015

ILMAN- 3 bulan setengah



Baru bangun tidur...sebelum potong rambut



Dah potong rambut...encem tak?? hehehe