Monday, January 27, 2014

Jawab Survey Online Dapat Duit/Voucher

Betul ke jawab survey online boleh dapat duit?

Betul....saya pun dah pernah dapat dah...tapi yang selalunya ialah voucher membeli-belah...oke tak la selalu, bila point cukup je baru dapat..

Laman web survey yang saya join ialah AIP Survey, Global Test Market, My Survey,. Tiga ni kira saya selalu jawab la surveynya kalo ada dia bagi... Ops ada lagi satu Ann Kate...

Ada gak  daftar iPoll dan ada la yang lain, tapi jarang dapat jawab sebab  cepat na dia close survey tu atau tak dapat bukak pun ye...

So sambung cite balik...yang Global Test Market (GTM) tu kena kumpul 1000point dengan jawab survey2 yang dia bagi...1000point = USD50. Convert RM, dapat le RM158.50. Alhamdulillah...

Itupun saya lambat nak kumpul 1000point tu, pasal GTM ni sikit benor pointnya....satu survey dapat dalam 35-40 point, kalo tak layak dan disaring keluar, dapat le 5 point..huhu

Korang bayangkan lama tak lama saya nak kumpulnya..ada le setahun kot....hahaha tapi silap saya jugak...eksyen benar...dulu bila dapat emel alert dari GTM kata ada survey, saya tak nak jawab...kekonon point sikit...bila nak dapat RMnya...

tapi bila dah insaf dan ambil pepatah 'sikit2 lama2 jadi bukit' sebagai motto (haha poyo)...saya pun rajin menjawab biarpun asik dapat 5 point je sal tak menepati kriteria responden...ingat lagi yang membuatkan point jadi banyak sebab tiba2  dapat jawab survey Shell, Ambi Pur, buah kiwi Zespri dan ada la lagi...

Cukup je point tak menyabar nak tebusnya...hehehe cek sampai 2 bulan lepas tu...dah siap2 ditukar ke RM dah...so tak yah riso nak convert matawang tu....ngam2 bulan tu tengah sengkek pasal bajet lari renew insuran keta..haha oke la kan...RM158.50...lepas gak tambah2 belanja bulan tu :)

tapi..aiseh lupe amik gambar cek tu sebagai bukti...tak sabar nak bank-in punya pasal...hik hik hik

Lagi dua yang AIP Survey dan My Survey tu, hadiahnya bukan duit, tapi voucher. Boleh pilih la nak voucher KFC, McD, Petronas, Giant, Jusco, MPH...

Macam biasa jawab survey dan kumpul point pas tu dah cukup point, tebus la voucher2 tu...

Yang AIP dah 3 kali saya tebus voucher Giant RM20. Oke la, tak banyak pun dapat le beli sikit2 barang..

 RM20 pun banyak apa boleh beli, cuba kira ni...kalo tengah sesak ujung bulan dapat gak beli telur 10biji (RM4), kangkung/ bayam seikat (rm1.20), sardin tin kecik (RM3.10), pencuci pingggan kuat rimau (RM2.60), sabun basuh serbuk biozip (RM3.60),tisu poket sepaket (RM1.90),coklat cadbury yg kecik (RM3 lebih)...

haha tu contoh je...korang beli le menda yang korang suka nanti... :)

Saya suka AIP sal point besar...satu survey yang complete boleh dapat 300 lebih point...ri tu jawab survey pasal Coklat, Pizza Hut, ada la lagi tak ingat...minima 2000point baru leh tebus..

MySurvey lak,minggu lepas dapat le voucher Jusco RM20...yang ni minima point kena kumpul 250 point..

Sib baik gak Jusco ni dekat ngan umah...beli barang dapur sikit2 je macam minyak ngan beras, pastu masa nak bayar tu hulur le voucher tu kat cashier...hehehe jimat le RM20...tapi lain kali saya nak tebus voucher lain la..sal beli barang kat Jusco mahal...baik gi mydin je :)

Ni voucher Jusco yang me dapat... :)

Voucher McD

So saya rasa, daripada bayar bil internet gitu2 je, pekata jawab survey online ni...memang la tak banyak dapatnya...dan ye kena sabar sabar nak kumpul point...memang tak sesuai sungguh untuk yang nak cari pendapatan ekspres...tapi cuba je la...menda free...satu sen duit takyah kua..

Tapi satu je saya nak kongsi, jawab biar le jujur ...nanti duit yang tak banyak mana tu pun akan jadi darah daging kita gak kan...so redha je la kalo disaring keluar tu...rajin2 check emel ye kengkawan, jgn lupe check bahagian spam gak..kekadang pemberitahuan ada survey tu masuk dalam spam..tu yang terlepas nak menjawabnya...hihu

update 11/11/2014 - laman web mysurvey telah ditutup....
update 2/12/2014- sekarang nak tebus cek global test market,kena ada 1100point terkumpul...

4 comments:

  1. PEKERJA DARI RUMAH DIPERLUKAN! Sambilan & sepenuh masa. Syarat kelayakan: Tahu menggunakan asas komputer & internet. Peluang menjana pendapatan RM300 atau lebih dalam masa seminggu. Ramai yang sudah berjaya! Sesuai untuk surirumah dan student yang inginkan pendapatan tambahan. Jom sertainya sekarang. Cuma klik pada link ini: https://www.jobdirumah.com/pipahbez

    ReplyDelete
  2. Jawab Survey pon dapat duit http://www.linkbucks.com/kNkO

    ReplyDelete
  3. Ensurvey pun not bad jugak.. jom daftar
    http://www.ensurvey.com/home?referral_id=8079

    ReplyDelete
  4. GTM skrg masih boleh tebus check ke?

    ReplyDelete